واردات و ترخیص صنایع فولاد از گمرک
ترخیص کالا از مباحثی است که بازرگانان و تاجران در هر واردات و صادراتی که انجام می دهند، با آن سروکار دارند. داشتن اطلاعات پایه در زمینه قوانین گمرک، صادرات، واردات و ترخیص کالا برای انجام چنین اموری اهمیت زیادی دارد. ترخیص صنایع فولاد گمرک از حوزه هایی است که بازرگانان و تاجران در آن فعالیت دارند.
مقررات و قوانین مربوط به صادرات، واردات و ترخیص کالا توسط سازمان گمرک کشور کاملاً تعیین شده است. با این وجود بخشنامه های جدیدی همواره در مورد تغییرات جزئی قوانین و مقررات سازمان گمرک کشور منتشر می شود. افرادی که در زمینه صادرات، واردات و ترخیص فولاد فعالیت می کنند و بخشی از تجارت آن ها به چنین قطعاتی مربوط می شود، باید درباره این تغییرات، مقررات و قوانین سازمان گمرک کشور اطلاع داشته باشند.
اهمیت واردات صنایع فولاد و قوانین گمرکی آن
تغییرات قوانین گمرکی می تواند مربوط به کد تعرفه، هزینه های گمرکی، مجوز برای صادرات و واردات کالا، نحوه ترخیص کالا، قوانین اجرایی برای ترخیص کالا و غیره باشد. ایران در زمینه صنایع فولاد بسیار قدرتمند و پیشرفته است. توسعه و پیشرفت به حدی است که کشور ایران را به یکی از صادرکنندگان صنایع فولاد تبدیل کرده است. متاسفانه بنا به دلایلی همچون عدم مدیریت صحیح، سیاست های اتخاذ شده و همچنین نیازمندی های مربوط به صنعت کشور، ما به واردات صنایع فولاد نیاز داریم. در حال حاضر واردات این صنایع بخش قابل توجهی از ترخیص کالاهای گمرکی را به خود اختصاص می دهند. زمانی که امکان تولید صنایع فولاد با صرف زمان و هزینه زیادی همراه باشد، واردات نسبت به تولید گزینه ای به مراتب بهتری خواهد بود.
ایران به عنوان قطب تولید کننده صنایع فولادی در خاورمیانه شناخته می شود. فولاد اهواز، فولاد گیلان، فولاد مبارکه اصفهان و… از جمله کارخانه های معروف بزرگ و شناخته شده در سطح کشور هستند. در این کارخانه ها، شمش های فولادی با استفاده از روش نورد و به کمک غلتک های بزرگ به ورق های فولادی تبدیل می شوند. واردات صنایع فولاد نشان می دهد که ایران یکی از بزرگترین وارد کنندگان این محصولات نیز می باشد.
چرا ترخیص صنایع فولاد از گمرک اهمیت دارد؟
ترخیص صنایع فولاد سهم قابل توجهی از کالاهای گمرک ایران را دارد. همین موضوع باعث شده که بسیاری از ترخیص کاران گمرک به شکل تخصصی در زمینه ترخیص صنایع فولاد فعالیت کنند، چرا که حجم واردات در این زمینه بسیار بالاست. ورق های فولادی وارد شده برای تولید قطعات مختلف، ساخت ماشین آلات، تولید دستگاه های جدید، طراحی و تولید لوازم خانگی، تولید لوازم یدکی و … استفاده می شوند.
انواع ورق های فولادی
واردات صنایع فولاد می تواند در انواع مختلف از ورق های فولاد انجام شود. ورق های فولادی وارد شده به کشور می توانند ورق سیاه، ورق روغنی، ورق استیل، ورق رنگی، ورق آجدار، ورق استیل ضد زنگ، ورق گالوانیزه، ورق آلیاژی، ورق اسید شویی و غیره باشند. هر کدام از این ورق ها با توجه به خصوصیات و ویژگی هایی که دارند، در صنایع و کسب و کارهای مختلف به کار گرفته می شوند.
صنایع فولادی چگونه انجام می شود؟
برای اینکه ترخیص صنایع فولاد به درستی و به راحتی انجام شود، باید با کدهای تعرفه این صنایع آشنا باشید. یک متخصص و ترخیص کار گمرک اطلاعات لازم را در زمینه کدهای تعرفه و هزینه های گمرکی دارد. هر کدام از ورق های فولادی در کد تعرفه خاصی از سازمان گمرک قرار می گیرند. در واقع شناسایی این کد با توجه به ویژگی های محصولات وارداتی انجام می شود. تنها کسانی که می توانند کد را به درستی شناسایی کنند، افرادی هستند که این کدها را به طور کامل می شناسند.
بعد از اینکه کدها توسط متخصصان و کارشناسان بازرگانی شناسایی شد، راه برای ترخیص صنایع فولاد هموار می شود. در واقع کدهای تعرفه نشان می دهند هزینه ترخیص کالا از گمرک چقدر است؟ این موضوع در مورد هر کدام از کالاهایی که در گمرک هستند، متفاوت می باشد.
واردات صنایع فولاد در ایران در سالهای اخیر افزایش داشته است، این موضوع نشان می دهد که مصرف فولاد در ایران رو به افزایش است. آمار و ارقام تولید صنایع فولاد نیز نشان می دهد که تولید این صنایع هر سال نسبت به سال گذشته افزایش داشته است. با این وجود، نیاز داخلی برای وارد کردن صنایع فولاد همچنان احساس می شود. علت این موضوع را می توان در افزایش ساخت مسکن جست و جو کرد. در سال های اخیر ساخت مسکن افزایش قابل توجهی داشته و این مسئله بهره مندی از صنایع فولاد را افزایش می دهد.